Screenshot/N1

‘Poziv Vučiću najbolji je potez u mandatu predsjednice’

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić u utorak je za N1 komentirao posjet srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

“Iako je poznato da sam često kritičar predsjedničine vanjske politike, mislim da je ovo najbolji potez u njenom mandatu. Iako je jasno da je to uz odobrenje ili poriv Washingtona, Bruxellesa i Moskve, jednostavno mislim da je to dobro jer dijalog nema alternativu, vidjeli smo što se sve na Balkanu može dogoditi”, rekao je Jakovčić.

Naglašava kako je tu bilo puno improvizacija, ali poručuje kako želi vjerovati da je dijalog moguć i porteban. “U Bruxellesu su svi zadovoljni da je to tog susreta došlo”, kaže.

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas će se u Bruxellesu sastati s predsjednikom Europske komisije Jean-Ckaudeom Junckerom, s kojim će razgovarati oko odnosa Hrvatske i Slovenije. “Očekujemo pozitivan ishod, da će doći do rješenja i da će doći do smirivanja tenzija između Hrvatske i Slovenije. Vjerujem da će oni danas napraviti korak naprijed”, poručio je.

“Živim blizu granice i znam kakva je vlast u Sloveniji. Ne bojim se toliko hrvatske vlade, koliko se bojim neprincipijelnosti slovenske, Ako danas ne dođe do prekretnice bojim se da ćemo narednih dvadeset godina živjeti u napetostima, a to nam zaista ne treba”, zaključio je Jakovčić.

Komentiraj