POZIV IZRAELU Lloyd Austin: Broj žrtava u Gazi daleko prevelik

Autor:

epa11407910 (L-R) Estonian Defense Minister Hanno Pevkur, NATO Secretary General Jens Stoltenberg, US Secretary of Defense Lloyd Austin and Finnish Defense Minister Antti Hakkanen converse during a NATO defense ministers meeting at the alliance's headquarters in Brussels, Belgium, 13 June 2024. NATO Defence Ministers gather in Brussels on 13 and 14 June 2024, hoping to agree on a new plan to provide long-term security assistance and military training to Ukraine, after Hungary promised not to veto the scheme as long as it's not forced to take part.  EPA/OLIVIER HOSLET

EPA/OLIVIER HOSLET

Američki ministar obrane Lloyd Austin pozvao je u petak Izrael da bolje štiti civilno stanovništvo u Pojasu Gaze dok nastoji eliminirati Hamas.

“Broj žrtava daleko je prevelik”, rekao je Austin na rubu sastanka ministara obrane NATO-a u Bruxellesu, komentirajući izraelsku vojnu operaciju u Pojasu Gaze.

“Razgovarao sam s kolegom u niz prigoda i potičem ih da budu precizniji i da osiguraju da štitimo civile u borbenom prostoru“, rekao je.

Izrael mora učiniti sve što je moguće kako bi minimizirao broj civilnih žrtava u borbenoj zoni, istaknuo je.

RADIKALIZACIJA Među Palestincima porasla podrška oružanoj borbi, Hamas jača, pokazuje anketa

Ostvarivanje vojnih ciljeva i zaštita civilnog stanovništva u borbenoj zoni nisu međusobno isključivi, rekao je Austin.

Naglasio je da se militanti Hamasa miješaju s civilnim stanovništvom i da ih koriste kao živi štit, ocijenivši da je to “taktika vrijedna krajnjeg prijezira”.

Zaštita civilnog stanovništva “strateški je imperativ”, poručio je Austin.

NEMA PREKIDA VATRE Izrael bombardirao Gazu, rastu napetosti na granici s Libanonom

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
NijeRuza

prije 1 mjesec

Odgovor Bani Israelu: Novac vam je osihirio Surinamac, koji je vrlo iskusan sihirbaz i to mu nije prvi put da pravi sihire.