Poziv dobili mlađi i zdravi, stariji još čekaju. Iz Ministarstva kažu da su naišli na tehničke probleme

Mlađi građani i oni bez komorbiditeta od nedjelje su počeli dobivati pozive za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu.

Iz Ministarstva zdravstva kažu kako neovisno o tome kada je registrirana prijava na platformi cijepise.zdravlje.hr, stariji građani i pacijenti s kroničnim bolestima imaju prednost, a pozivi mlađima i onima bez kroničnih bolesti upućuju se u slučaju odustajanja onih iz prioritetnih skupina i to isključivo prema algoritmu koji zamjenske kandidate traži s obzirom na dob i zdravstveno stanje.

Ipak, ustvrdili su da su naišli na tehničke probleme. “Zbog tehničke pogreške prilikom automatske obrade datoteke samo za utorak, i to samo za preostale termine, nisu se popunili termini prema potvrđenom algoritmu”, kažu u Ministarstvu za Jutarnji list, te ističu kako užurbano rade na otklanjanju pogreške.

Vezano za način pozivanja i stvaranja prioriteta, u Ministarstvu kažu da zainteresirani građani za cijepljenje koji spadaju u prioritetnu skupinu starijih od 65 godina i s kroničnim bolestima imaju prednost neovisno o načinu prijave. Objašnjavaju da pacijentima s kroničnim bolestima prednost daje liječnik obiteljske medicine, a prednost po dobi dodjeljuje sama platforma cijepise.zdravlje.hr.

Također, iz Ministarstva kažu da su u kontaktu s Googleom jer su primijetili da dio poruka odlazi u elektroničku poštu za promociju. Dodaju i da su tijekom prošlog tjedna izvršene nadogradnje postojećeg obavijesnog sustava CEZIH-a i elektroničke pošte Ministarstva zdravstva.

Ponedjeljak je bio četvrti dan masovnog cijepljenja na Zagrebačkom velesajmu, a obilježen je dosta dobrim odazivom naručenih građana. Samo u prvoj smjeni, do 13 sati, cijepljeno je 1599 naručenih građana, dok se u drugoj smjeni, od 14 do 19:30 sati, očekivalo još otprilike nešto manje od tog broja.

U Zagrebu rekordan odaziv na masovno cijepljenje

Komentiraj