Pixabay

POZITIVAN NA KOKAIN Hrvatskom rukometašu dvije godine suspenzije

Stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo potvrdilo je u ponedjeljak suspenziju hrvatskom rukometašu Josipu Maršanu, koji je pao na dopinškom testu provedenom 2. ožujka.

Maršan se neće moći baviti rukometom do 19. ožujka 2021. godine.

“U uzorku urina sportaša otkriven a je prisutnost zabranjene tvari kokaina i njegovih metabolita koji se nalaze u kategoriji S6.a –Nespecificirani stimulansi iz Popisa zabranjenih sredstava 2019. Sportaš nije tražio analizu uzorka B”, navodi se u odluci Stegovnog vijeća.

Maršan ima pravo žalbe na ovu odluku.

Rukomet je počeo igrati u rodnom Zadru u sedmom razredu osnovne škole. Nastupao je za Arbanase i Zadar, nakon čega je prešao u Umag. Krajem prošle godine Maršan je nakratko iz Umaga prešao u PPD Zagreb. Za Zagreb je odigrao tek jednu prijetaljsku utakmicu, te se nakon samo dva tjedna vratio u Umag.

Nakon što je pao na doping testu, Umag je s ovim 23-godišnjakom raskinuo suradnju. “Nakon provedene revizije nalaza, ustanovilo se kršenje antidopinške odredbe te je Josip Maršan privremeno suspendiran. Kako se nastali događaj kosi s vizijom, ciljem te radom Rukometnog kluba Umag, klub je odmah po primitku rezultata HZJZ-a raskinuo Ugovor s igračem te isključuje mogućnost buduće suradnje” poručili su iz Umaga.

Komentiraj