Požari u Šibensko-kninskoj županiji pod nadzorom

HINA

Požari na Promini te na području Đevrsaka i Kistanja još nisu lokalizirani ni ugašeni, ali su pod nadzorom i situacija je puno lakša nego prethodnih dana, doznaje se u Centru 112 Šibensko-kninske županije.

“Aktivni su požari kod Kistanja i Đevrsaka, a još gori i na Promini. Ništa nije ugašeno, ali je situacija pod kontrolom”, kažu u Centru 112.

Za vatrogasce, ova je noć ipak bila lakša od prethodne. Na Promini nema otvorene vatre i situacija je puno lakša nego prethodnih dana.

Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, ističe da je stanje na Promini mirno i nema otvorene vatre, a cijelu noć na tom su području bila organizirana dežurstva.

Ugašen je požar koji je planuo jučer popodne na Miljevcima kod Bogatića, kao i oni kod Kadine Glavice i kod Knina. U Nuniću je požar također ugašen, a najkompliciranija je situacija kod sela Ležajići i Kistanja, gdje su vatrogasci ostali cijelu noć na terenu.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk u srijedu je podigao stupanj pripravnosti Civilne zaštite u županiji na viši stupanj.

“To znači da bi i građani trebali aktivnije sudjelovati u zaštiti od požara. Pri tome mislimo na organizaciju cisterni s vodom, upotrebu građevinskih strojeva, a organizirali bi i civilne ophodnje na ugroženim područjima u našoj županiji”, kazao je župan Pauk.

Komentiraj