POŽARI U DALMACIJI Kuće u Promini više nisu u opasnosti

Foto Mario Strmotić

Na području Šibensko-kninske županije aktivno je još pet požara. Vatra koja je sinoć zaprijetila naselju Velušić u Općini Promina nije se proširila prema naseljenom području. Promet na cesti Oklaj-Drniš noćas je normaliziran. Osim na Promini, još su aktivni požari kod Zatona, u Sapinim Docima, kod Vinova i na Svilaji.

Požar koji je prije dva dana planuo na prostoru benkovačke ceste kod brda Mrdakovica blizu Vodica i Zatona, još nije ugašen ni lokaliziran, piše ŠibenikIN. Na požaru je noćas bilo 68 vatrogasaca i 72 pripadnika Hrvatske vojske, a požar su gasile i zračne snage. Procijenjena opožarena površina je 650 hektara, izvijestili su iz Centra 112.

Još nije ni ugašen požar koji je jučer popodne planuo kod Razvođa na Promini. Požar su jučer gasili vatrogasci JVP Drniš, JVP Knin, DVD Promina, Ophodnja Promina, DVD Drniš, DVD Kistanje, DVD Kijevo, DVD Dubravice, DVD Grebaštica, DVD Tisno, DIP Zadar, vatrogasci Ličko senjske i Primorsko goranske županije, ukupno njih 90. Požar su gasili četiri kanadera i tri air tractora. Zbog požara je sinoć od 21:30 sati zatvorena cesta Oklaj-Drniš na kojoj je promet normaliziran noćas oko 2 sata.

Sinoć je zbog nepovoljnih vremenskih prilika sve bilo spremno i za mogućnost evakuacije dijela stanovništva sela Velušić. Međutim, nije došlo do toga jer se vatra nije širila prema naseljenim dijelovima.

Komentiraj