POŽARI NA ŠIBENSKOM PODRUČJU PODMETNUTI? Policija tijekom dana privela nekoliko osoba

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Policija je tijekom dana privodila na ispitivanje nekoliko osoba zbog sumnje da su požari koji od jutros gore na šibenskom području podmetnuti, javlja ŠibenikIn. Policija provjerava svaku dojavu koja ukazuje da požari na šibenskom području nisu nastali slučajno.

U stalnom su kontaktu s vatrogascima, Državnom upravom za zaštitu i spašavanje te Hrvatskom vojskom, a večeras je u šibenskoj gradskoj upravi održan i sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje. Ipak, kazneno djelo podmetanja požara iznimno je teško dokazati, jer vatra obično proguta sve dokaze.

U međuvremenu, sve su vatrogasne snage još uvijek na terenu, a glavnina ekipa raspoređena je na dva najveća požara, kod Žaborića i Jadrtovca, te na potezu Mučići – Brodarica. Zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević rekao je kako su kanaderi napustili požarišta, ali vatrogasci će najvjerojatnije provesti cijelu noć na terenu.

“Predio Luše na Brodarici je obranjen i kuće su sigurne. Sad se gase panjevi i rubni dijelovi, no ekipe preraspoređujemo ovisno o stanju na terenu”, dodao je Milošević. Dijelovi šibenskog područja koji su tijekom dana ostali bez električne energije, večeras su oko 20 sati ponovno dobili struju.

>> POŽARI NA ŠIBENSKOM PODRUČJU Kuće obranjene od vatre, ali požar je i dalje aktivan

Komentiraj