Požari na šibenskom području i dalje aktivni, stigle i zračne snage

HINA

Požari na šibenskom području u četvrtak ujutro još su uvijek aktivni, ali u Raslini i Zatonu, gdje je sinoć bilo najkritičnije, kuće nisu ugrožene. Gori i na Svilaji, a požari kod Rogoznice i Šestanovca su pod kontrolom.

Iz šibenskog Centra 112 za N1 su rekli kako je na požarištima 85 vatrogasaca sa 32 vozila, kao i 72 pripadnika vojske, a očekuje se dolazak zračnih snaga. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković kazao je da je 50 vojnika poslano na Svilaju.

Tri kanadera i dva Airtractora stigla su rano jutros na požarište Zaton-Raslina, dok su na požarište na Svilaji upućena dva Airtractora, objavilo je jutros Ministarstvo obrane.

Požarište Zaton-Raslina jučer je obišao i Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, a zbog vatrene ugroze ovih naselja ministar obrane donio je odluku o upućivanju i 72 pripadnika Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske, a temeljem zahtjeva Županijskog vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije Darka Dukića.

Na požarištu Zaton-Benkovačka cesta-Raslina zračne snage tijekom jučerašnjeg djelovanja izbacile su više od 400 vodenih bombi i provele 32 sata u zraku u akcijama gašenja požarišta sa ukupno sedam protupožarnih aviona. Ovo je ujedno do sada rekordan broj bacanja vodenih bombi na jedno požarište u jednom danu koje su imale zračne snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni.

Komentiraj