POŽARI KOD MAKARSKE I ŠIBENIKA: Vatrogasci i GSS će do požarišta hodati više od tri sata

FaH

Požar koji je u utorak iza 18 sati bukno na teško pristupačnom terenu na predjelu Borovac nedaleko vrha Šibenik na Biokovu i dalje se širi pa je prema vrhu Sveti Jure u srijedu ujutro oko pet sati  krenulo iz Makarske 36 vatrogasaca i 10 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja.

Oni bi nakon dolaska ispod tog najvišeg biokovskog vrha, trebali krenuti prema požarištu do kojega će im biti potrebno do tri sata hoda, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine.

“Nakon što se razdani, a na Biokovu se vjetar smiri ili ne bude vjetra, očekuje se pomoć zračnih snaga jer požar bukti na teško pristupačnom biokovskom terenu na kojemu je vatru teško gasiti bez pomoći iz zraka”, dodao je Glavina.

Stupanj pripravnosti na višoj razini

Zbog opasnosti od požara koji su se jučer na području Brodarice i Žaborića približili kućama, sinoć je u šibenskoj gradskoj upravi održan izvanredni sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Šibenika, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Željka Burića.

Mole se  građani da tijekom današnjeg dana pripaze na pošumljena područja u svom okolišu, a osobito stanovnici  Šubićevca, južne Dubrave i Podsolarskog, apelirali su večeras iz Ureda gradonačelnika Šibenika Željka Burića.

Ispitano više osoba

Policija je tijekom jučerašnjeg dana privodila na ispitivanje nekoliko osoba zbog sumnje da su požari koji gore na šibenskom području podmetnuti, potvrđeno je u utorak navečer za ŠibenikIN.

Koliko je osoba tijekom dana privedeno na informativne razgovore, u ovom trenutku nije poznato.

Komentiraj