Velike požare kod Kistanja u subotu popodne gasilo je osam protupožarnih aviona i helikoptera iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, i to na tri lokacije u krugu desetak kilometara.

Sve su kuće obranjene, a zračne snage na požarištima ulažu maksimalne napore kako bi požare stavile pod nadzor gasitelja budući da po noći ne mogu letjeti.

Iz Ministarstva obrane izvijestili su da su od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 234 požara: 83 u Šibensko-kninskoj, 77 Splitsko-dalmatinskoj, 58 u Zadarskoj,10 u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji.

Zračne snage su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2000 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 58 500 tona vode te su do požarišta prevezena 266 vatrogasca i vojnika i 36 tone vatrogasne opreme i vode.

Komentiraj

FOTO:HINA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.