FaH

GORI I ISTRA: Vatra prijeti kućama u Kršanu

Osim na otocima požari gore i u Istri. U mjestu Kršan vatra prijeti kućama, a stanovništvo je bez struje.  Cesta je zatvorena kod Kloštra u smjeru Labina, u Vozilićima na kružnom toku u smjeru Kršana i u Kršanu na raskrižju za Nedešćinu (

Vatrogasci se, uz pomoć protupožarnih zrakoplova, od jučer bore s požarom na području Plominske gore koji se nošen burom širi prema Učki, a kuće su noćas uspjeli obraniti, doznaje se od vatrogasnog zapovjednika Istarske županije Dina Kozlevca.

“U velikoj smo gužvi, požar i dalje nije pod kontrolom. Borimo se”, kratko je za Index s požarišta u petak poslijepodne rekao Kozlevac.

Požar koji je buknuo tijekom grmljavinskog nevremena u četvrtak oko 13,30 sati iznad Vidikovca u Plominu do petka ujutro je progutao više od 300 hektara bjelogorične šume, trave i niskog raslinja.

“Objekti nisu ugroženi, kuće su obranjene a gašenje požara, koji se tijekom noći širio i prema Učki, znatno otežava jaka bura koja puše na ovome području,” kazao je Kozlevac i dodao kako se od jučer s vatrenom stihijom bori 85 profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca iz cijele Istre s 35 vozila, kojima su u pomoć pristigle i vatrogasne ekipe Primorsko-goranske županije te dva kanadera.

Plomin je jutros bio bez struje, jer je izgorjelo nekoliko električnih stupova, no ekipe Elektre su na terenu. Djelatnici Vodovoda Labin d.o.o. također su na mjestu požara za slučaj da bude trebalo osigurati dodatnu vodoopskrbu, a dežura i labinska policija na prometnici u pravcu Rijeke, kao i pomorska policija koja osigurava kanaderu nesmetano punjenje spremnika, prenosi 5portal.

Po riječima vatrogasnog zapovjednika Dina Kozlevca uzroci požara su udari groma tijekom jučerašnjeg nevremena

Komentiraj