Zbog velikog požara iz hotelu “Jezero” u Bohinju iz njega su u četvrtak evakuirani svi zaposleni i hotelski gosti, među kojima je bilo i više turista iz Hrvatske.

Svi su smješteni na sigurno, pri čemu su neki gosti smješteni u susjedne hotele, a neki su i otišli, kazala je direktorica hotela Polonca Noč.
Vatru i dim  su prvi primijetili gosti, najviše ih je među njima u tom trenutku bilo iz Hrvatske i Slovenije, uz nekoliko turista iz Njemačke, Austrije i Rusije.

Požar se proširio s krovišta, a prema prvim procjenama šteta bi mogla dosegnuti i do dva milijuna eura.

Hotel Jezero bio je potpuno obnovljen 2008., ima skoro 80 soba i apartmana, a u petak je trebao primiti nove goste, te biti skoro popunjen.
U gašenju požara koji u večernjim satima još nije bio pod potpunom kontrolom uz vatrogasnu brigadu sudjelovala je i jedinica civilne zaštite, a prema navodima policije iz samog hotela i okolnih objekata bilo je evakuirano stotinjak ljudi.

Komentiraj

FOTO:HINA/ STA/ Tinkara Zupan/ ua
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.