Požar u riječkoj luci, “cijela Rijeka u odurnom i nesnošljivom oblaku dima”

Veliki požar izbio je popodne u riječkoj teretnoj luci, a Novi list je izvijestio kako je “cijela Rijeka obavijena u odurnom i nesnošljivom oblaku dima, a u zraku se osjeća miris metala”.

Požar je izbio “u neposrednoj blizini skladišta Metropolis” i blizu “novog terminala na Zagrebačkoj obali za koju se očekuje izbor koncesionara”.

Foto: Čitatelj

“Dim je postao nesnosan, požar se još više pojačao, cijela Rijeka je obavijena u odurnom i nesnošljivom oblaku dima, a u zraku se osjeća miris metala”, izvijestio je Novi list. S Trsata se grad gotovo i ne vidi.

Foto: Tamara Opačak Klobučar  

U međuvremenu požar je lokaliziran i stavljen pod kontrolu, ali Novi list tvrdi kako bi se “smrad mogao i duže širiti Rijekom, jer je riječ o nagorenom starom željezu, pored čega je zapaljena i hrpa stare gume, plastike i drugih potencijalno opasnih materijala”. “Situacija je očito izmakla kontroli”, tvrdi riječki medij.

Vatrogasci su još uvijek na požarištu, a na mjesto požara izašla je i policija. Iz Luke su javili da nema ozlijeđenih ni veće materijalne štete.

 

 

 

Komentiraj