U požaru koji je buknuo u nedjelju rano ujutro u stanu u Turininoj ulici u Novom Zagrebu ozlijeđeno je dvoje ljudi, priopćio je gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Taj je ured, navodi se u priopćenju, dojavu o požaru stana na adresi Turinina 4 u Novom Zagrebu zaprimio je od Operativno komunikacijskog centra Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba jutros oko 6,30 sati.

Na intervenciju je izašlo 22 vatrogasaca sa sedam vozila i djelatnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba. U požaru su ozlijeđene dvije osobe. Požar je ugašen, a njegov će se uzrok znatie nakon što službenici Policijske uprave zagrebačke obave očevid.(Hina)

Iz buktinje su vatrogasci izvukli dvije osobe od kojih je jedna u teškom stanju, a tijekom intervencije, dok je spuštao nosila s unesrećenim, ozlijedio si je ruku i jedan vatrogasac.

Jedna ozlijeđena osoba je kolima Hitne pomoći prevezena u KBC Rebro jer je, osim što se nagutala dima, zadobila i teške opekotine te joj je život ugrožen. Druga je osoba hospitalizirana u Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu.

Kako doznaje Jutarnji List, policajci uzrok požara traže i izvan stana. Neslužbeno se doznaje kako se intenzivno traga za dvije nepoznate muške osobe koje se, prema informacijama kojima raspolažu, dovode na neki način također u vezu s požarom. Zasad nije poznato radi li se o uspaničenim prijateljima unesrećenih koji su pobjegli nakon što je vatra počela “gutati” stan ili je u pitanju neko kazneno djelo, piše Jutarnji.

Policija za njima intenzivno traga pregledavajući stanove i podrumske prostore po susjednim zgradama. Potragu na terenu po parkovima i ulicama otežava im gusta magla.

Komentiraj