Facebook

POŽAR U LONDONU Prva identificirana žrtva je izbjeglica iz Sirije

Mohammed AlHajali prva je identificirana žrtva požara u Grenfell Toweru u Londonu. Imao je 23 godine. Bio je sirijski izbjeglica koji je u Veliku Britaniju došao 2014. godine.

“On je prošao opasno putovanje da bi pobjegao od rata i smrti u Siriji, ali nažalost samo kako bi ih pronašao ovdje u Velikoj Britaniji, u vlastitom domu”, na Facebooku je napisala dobrotvorna udruga Syria Solidarity Campaign.

Mohammed Alhajali bio je u svojem stanu na četrnaestom katu, a s njim je bio i njegov brat Omar, rekli su iz dobrotvorne udruge.

Obojica su pokušali pobjeći iz goruće zgrade, ali su se razdvojili. Omara su spasili vatrogasci, a Mohammed se vratio u stan kako bi nazvao svoju obitelj koja je u Siriji.

“Mohammad je bio na telefonu s prijateljem iz Sirije dva sata dok je čekao da ga spase”, objavljeno je u izjavi dobrotvorne udruge.

“Pokušao je dobiti svoju obitelj, ali nije uspio zbog situacije u Siriji. Nije ih vidio četiri godine. Kada je vatra stigla do njegova stana, pozdravio se s prijateljem i rekao mu da prenese poruke njegovoj obitelji”, poručili su.

Njegov brat je trenutno na liječenju u bolnici King’s College. Roditelji pokušavaju dobiti vizu kako bi došli u Veliku Britaniju i oprostili se sa sinom.

Komentiraj