Požar na zagrebačkom Rebru, Pavle Kalinić spasio dvoje ljudi

Noćas oko 01:20 sati Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba dobila je dojavu o požaru kuće na lokaciji Rebar 66. Na teren je upućeno šest vozila iz Javne vatrogasne postrojbe i dva vozila Dobrovoljnih vatrogasnih društava, ukupno 21 vatrogasac. Požar je brzo lokaliziran.

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić je uz pomoć vatrogasaca spasio dvije osobe, budući da stanuje u susjedstvu.

“Već smo bili legli kad je sin viknuo da se nešto događa u susjedstvu. Kroz prozor smo vidjeli dim na obiteljskoj kući”, ispričao je Kalinić za Dnevnik.hr.

“S kata kuće koja je gorjela se čula gospođa koja je vikala: ‘Spasite mi supruga’. Otišao sam u automobil, uzeo vatrogasni aparat i opremu koju imam. Vani su već bili i susjedi. Stavio sam plinsku masku i kacigu, susjedi su dodali ljestve. Popeo sam se do balkona na kojem je bila susjeda. Spustio sam nju po ljestvama dolje i krenuo po njezinog supruga”, dodao je.

Muškarca je, kaže, pronašao na stepenicama. “Bio je ozlijeđen, vukao sam ga dolje. Tada su već došli i vatrogasci. Prevezen je u bolnicu na Rebro. Susjeda je prevezena drugim vozilom Hitne medicinske pomoći u bolnicu u Dubravi”, opisao je pročelnik.

Do požara je došlo u obiteljskoj katnici s potkrovljem.

Spašenim osobama pružena je hitna medicinska pomoć i prevezeni su na bolničko liječenje. Uzrok požara bit će poznat nakon očevida Policijske uprave zagrebačke.

Komentiraj