hina

POŽAR NA VELEBITU Stigli profesionalni vatrogasci iz Rijeke i Splita

Požar na srednjem i sjevernom Velebitu još nije stavljen pod nadzor  pa tamošnjim snagama u pomoć pristižu profesionalni gasitelji iz Rijeke i Splita, a osim tih požara izbili su i novi na predjelu Ričica u općini Lovinac,  gdje su vatrogasci iz Lovinca, Gospića i Zadra,  doznaje se od zapovjednika ličko- senjske vatrogasne zajednice Hrvoja Ostovića.

 

Zbog velike opožarene površine na Velebitu u subotu je angažirana i Državna vatrogasna intervencijska postrojba Split s devet vatrogasaca koji su s opremom za gašenje helikopterom prebačeni na Kurozeb, gdje će prebaciti i vatrogasce JVP Grada Rijeke. Za uspostavljanje što bolje komunikacije na velikoj površini danas je angažirano  i stožerno zapovjedno-komunikacijsko vozilo iz JVP Grada Rijeke.

Osim novih snaga iz Splita i Rijeke požar na Velebitu, koji je planuo 15. kolovoza i od tada se širi, gasi i 60 vatrogasaca iz Senja, Svetog Jurja, Krasna, Otočca, Kutereva, Sinca, Brinja, Vrhovina, Raba, Lopara, Krka, Crikvenica, Halubijana i Bakra.

Požar na Tulovim gredama u Parku prirode Velebit je još uvijek aktivan, a na požarištu koje zauzima prostor zagađen minsko-eksplozivnim sredstvima dežuraju vatrogasci DVD-a Velebit – Lovinac.

Udruga “Mocira iz Raba organizirala je i dopremila hranu za sve vatrogasce koji su danas na požarištu na srednjem i sjevernom Velebitu, te je Ostović u ime svih gasitelja zahvalio na njihovoj lijepoj gesti  kao i svim Rabljanima koji su se organizirali i dopremili hranu na požarište.

Komentiraj