POŽAR U RIJEČKOM BRODOGRADILIŠTU Planula vatra na brodu Američke ratne mornarice

Nel Pavletic/PIXSELL

Na zapovjednom brodu Američke ratne mornarice „USS Mount Whitney“, koji se nalazi na remontu u Brodogradilištu „Viktor Lenac Lenac“ u petak oko 21,30 sati planuo je požar u krmenoj strojarnici, koji je ubrzo ugašen i u kojemu nitko nije ozlijeđen, doznaje se iz Primorsko-goranske PU.

  • Iz policije su naveli da je požar planuo na kabelu na pomoćnom motoru u krmenoj strojarnici te da je zapovjedništvo broda odlučilo da se očevid nakon požara neće obavljati.

R

Zapovjedni brod 6. flote Američke ratne mornarice “Mount Whitney” u siječnju je doplovio u Brodogradilište “Viktor Lenac”, na remont vrijedan 21 milijun dolara. Kostrensko brodogradilište taj je posao dobilo na natječaju u konkurenciji šest mediteranskih brodogradilišta, nakon što je još 2011. godine u Lencu obavljen redovni remont istog broda, kojim su bile zadovoljne obje strane.

Brodogradilište je dan prije roka završilo ugovoreni remont zapovjednog broda „USS Mount Whitney“, pa je 10. srpnja potpisan dodatak ugovoru kojim su određeni uvjeti završetka osnovnih ugovorenih radova, uključujući probne vožnje te su ugovoreni dodatni radovi, koji će se obaviti nakon povratka broda s probne vožnje.

Iz Uprave Brodogradilišta Viktor Lenac tada su izvijestili da su prva testiranja broda zadovoljila sve potrebne uvjete te da je kao rok za dodatne radove određen 4. kolovoza.

Komentiraj