Požar na području Dubravica nije ugašen, u tijeku smjena vatrogasaca

Požar na području Dubravica kod Skradina u gustoj borovoj šumi na nepristupačnome terenu nije ugašen, ali se ne širi, a u tijeku je smjena vatrogasaca, izvijestio je u subotu zapovjednik javne vatrogasne postrojbe (JVP) Šibenik Volimir Milošević.

Požar je buknuo u četvrtak poslijepodne, a ponovno se razbuktao u petak. Prema dosadašnjim procjenama, opožareno je 7,5 hektara, a riječ je o nepristupačnome, strmom terenu i gustoj borovoj šumi što vatrogascima otežava posao.

“Požar se ne širi tako da je u granicama kako smo ga sinoć ostavili. Riječ je o teškom terenu, neprohodnoj šumi, treba probijati puteve, a na takvom području vatra uvijek može eskalirati. Učinit ćemo sve da saniramo rubne dijelove šume”, istaknuo je zapovjednik Mlošević.

Izvijestio je da je u tijeku smjena vatrogasaca, na terenu je sada dvadesetak vatrogasaca ali, kako je rekao Milošević, procjenjuju da će tridesetak vatrogasaca biti cijeli dan na terenu.

Požar su tijekom četvrtka gasila dva kanadera i dva airtractora uz tridesetak vatrogasacaa, a u petak su ga, uz četrdesetak vatrogasaca, obuzdavala tri kanadera i tri airtractora. Na terenu su cijelu noć proveli vatrogasci iz lokalnih JVP-ova i dobrovoljnih vatrogasnih društva (DVD) te pripadnici Državne intervencijske postrojbe (DIP) Šibenik.

Komentiraj