Brzom intervencijom vatrogasaca ugašen je požar u šibenskome D-Marinu na luksuznoj jahti „Eternity“, tako da se, kako je rekao zapovjednik šibenske Javne vatrogasne postrojbe Volimir Milošević, nije proširio na ostala luksuzna plovila kojih je na tom pontonu bilo između 20 i 30.

Dojava o požaru stigla je u Županijski centar 112 oko 17,30 sati, nakon čega su odmah reagirale jake vatrogasne snage na poluotoku Mandalini, u kojoj je luksuzni hotel i marina turske Dogus grupe.

„Riječ je o požaru u strojarnici 30-metarske jahte koja je na vezu u marini Mandalini. Vatrogasci su uspjeli nakon nekog vremena doći do žarišta požara i lokalizirati ga. Ondje je još 16 vatrogasaca koji pregledavaju cijeli brod kako se vatra ne bi opet rasplamsala“, rekao je Milošević nakon što su vatrogasci lokalizirali požar.

Požar je planuo u strojarnici jahte „Eternity“ pod stranom zastavom. Vatra se nije proširila na vanjske dijelove broda, ali se zbog oblaka dima nad tim dijelom grada stanje činilo dramatično. Šteta je velika jer je riječ o skupoj jahti.

Iz Dogus grupe priopćeno je da je vatra ugašena promptnom reakcijom uvježbanog tima D-Marin Mandaline i šibenskih vatrogasaca, čime je spriječena veća šteta.

Komentiraj

PREKOPixabay
Podijeli objavu
Prethodni članakEuropski čelnici stali uz Madrid
Sljedeći članakNJEMAČKA Mainz – Eintracht 1-1
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.