FaH

POŽAR U STUDENTSKOM DOMU: Vatrogasci ozlijedili prolaznicu, u bolnici joj amputirana noga

Starija žena teško je ozlijeđena i zadržana u KBC-u Sestara milosrdnica, a dva su studenta lakše ozlijeđena zbog udisanja dima i posjeklina u gašenju požara u Studentskom domu “Cvjetno naselje”.

Požar je buknuo u srijedu oko 15 sati u čajnoj kuhinji četvrtog paviljona Studentskog doma “Cvjetno naselje”, a vatrogasci su ga, boreći se i s jakim vjetrom, ugasili za 40-ak minuta.

Zagrebačka policija potvrdila je da su ozlijeđene tri osobe –  jedna je teže ozlijeđena u prometnoj nesreći u neposrednoj blizini, a dvije lakše.

Ženska osoba pala je pod kotač vatrogasnog vozila, iako ne znamo kako. Ozlijeđena joj je potkoljenica i pružena medicinska pomoć te je zadržana u bolnici, izvijestili su iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb. Također su izrazili žaljenje zbog te nesreće.

Kako je kasnije javila Nova TV, žena je teško ozlijeđena te joj je u bolnici amputirana noga.

Pomoć je pružena i dvojici studenata, jednom zbog udisanja dima, a drugom zbog ozljeda krhotinama stakla dok su pokušavali ugasiti požar prije nego što su došli vatrogasci.

Vatrogasci ističu i kako je gašenje otežavao snažan vjetar koji je razbuktavao vatru, no požar je ugašen za 40-ak minuta. Najviše je oštećena fasada, a manje unutrašnjost doma.

Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak izvijestio je da je oštećeno 12 soba te da nijedan student nije teže ozlijeđen. Pozivajući se na izjave mjerodavnih tijela, Ministarstva unutarnjih poslova i pripadnika vatrogasnih postrojba Grada Zagreba priopćio je da je požar buknuo u čajnoj kuhinji na drugom katu četvrtog paviljona.

U tijeku je procjena stanja, a nakon očevida znat će se mogu li se studenti vratiti u svoje sobe. U suprotnom, Studentski centar, u suradnji sa studentskim predstavnicima i Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu, osigurat će odgovarajući smještaj.

Studente kojima su sobe bile zahvaćene požarom i potreban im je smještaj pozvao je da se jave u upravu Studentskog naselja. Studenti koji trebaju uzeti stvari mogu ući u sobe uz policijsku pratnju.

Ostali paviljoni Studentskog naselja “Cvjetno naselje” rade normalno, stoji u priopćenju.(Hina)

Komentiraj