Požar kod Segeta Gornjeg poremetio promet u Zračnoj luci Split

Požar, koji je u ponedjeljak prije podne buknuo kod Segeta Gornjeg, u zaleđu Trogira, poremetio je promet u Zračnoj luci Split, javio je Dalmatinski portal.

Više zrakoplova nije uspjelo sletjeti u Zračnu luku Split. Pomoćnik direktora Zračne luke Split Pero Bilas rekao je kako je došlo do poremećaja u zračnom prometu jer su se dogodila kašenjenja u slijetanju i polijetanju.

Iz Vatrogasne zajednice izvijestili su da požar gasi 168 vatrogasaca sa 49 vozila. Teško pristupačan teren, blizina naselja kao i vjetar otežavaju gašenje u kojem sudjeluju JVP-ovi: Trogir, Split, Sinj i Podstrana te DVD-ovi: Trogir, Okruk, Marina, Solin, Seget-Vranjica, Slatine, Kaštel Gomilica, Mladost, Kaštela, Vranjic, Dugopolje i Split. Pored zemaljskih snaga sudjeluju i zračne snage sa 3 Canadaira, 4 Air Tractora i 1 helikopter Mi8.

“Situacija je trenutno puno bolja, krak požara koji je išao prema jugoistoku je zaustavljen. I dalje se nastavlja s gašenjem na nepristupačnom terenu”, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Županijski vatrogasni operativni centar Split je u 10:15 zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Seget Gornji, a požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma.

Požar u Segetu Gornjem gase tri kanadera i helikopter

“Požar se širi, nemamo ga pod kontrolom, radimo nadljudskim naporima da riješimo. Sve snage idu za Plano, teško ludilo je”, kazao je nešto prije 16 sati za Dalmatinski portal županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Komentiraj