Požar kod Segeta Gornjeg pod kontrolom

Pod kontrolom je požar na području Segeta Gornjeg iznad Trogira, koji je planuo u ponedjeljak, javio je RTL.

Otvorenog plamena gotovo da i nema osim na malom nepristupačnom području koje je pod nadzorom kanadera i air traktora, pa Trogirani mogu odahnuti.

Izgorjelo je oko 1600 ha uglavnom niskog raslinja. Od jutros su ondje dežurala, najprije dva kanadera, koje su zamijenili airtraktori, a rubne dijelove požarišta i dalje sa zemlje sanira stotinjak vatrogasaca.

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik rekao je kako nije bilo širenja požara, nije bilo ozlijeđenih, nije bilo opožarenih kuća i da je stanje zasada stabilno. “Dežurstva su tu i zbog najavljenog juga, no ono nije razbuktalo vatru koja još tinja na nepristupačnom terenu”, dodao je.

Darko Maretić, zapovjednik Operativnog područja Kaštela izjavio je kako se “južina nije podigla toliko da rasplamsa vatru”. “Stanje je zadovoljavajuće. Jugo nije bilo toliko jako. Imali smo na par lokacija na samom rubu , to smo sanirali. Vatrogasci će ostati na terenu, snage su nam došle iz županije, ali ostat će samo domaći. Jutros su došli svježi ljudi na smjenu, zavisno od društva do društva, o smjeni. Smjene su po 12 sati. Ulazimo danas sa svježim snagama. U ovom trenutko je na požarištu 67 vatrogasaca”, rekao je Maretić.

“Ako padne kiša, pomoći će uvelike u sanaciji požara”, dodao je.

Komentiraj