Veliki požar kod Podgore u kojemu je izgorjela borova šuma, nisko raslinje te dio podgorskih i tučepskih obrađenih i zapuštenih maslinika stavljen je pod nadzor gasitelja u  nedjelju oko 18 sati, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine koji vodi akciju gašenja požara što je noćas iza 2 sata planuo u Gornjoj Podgori.

Svih tri stotine vatrogasaca iz dobrovoljnih i profesionalnim vatrogasnih društava Splitsko-dalmatinske županije te gasitelja pristiglih s područja Dubrovnika, Šibenika i Zadra ostat će i izmjenjivati se tijekom noći na požarištu, gaseći povremene vatre. Također će nadzirati cjelokupno opožareno području kako se vatra, zbog bure što puše na makarskom području brzinom od 20-tak, a na udare više  od 40-tak kilometara na sat, ne bi proširila kroz šumu Parka prirode Biokovo prema prijevoju Staza, dodao je Glavina.

Za promet, zbog velikog broja vatrogasnih vozila na prometnici, državna cesta D 512 Makarska – Vrgorac ostat će do jutra zatvorena za promet kao što će biti i biokovska prometnica do vrha Sveti Jure.

Nakon odlaska kanadera koji su znatno potpomogli u gašenu požara kod Podgore, uključen je 110 i 35 kW dalekovod pa istočni dio Podgore kao i sva mjesta do Živogošča imaju redovitu opskrbu strujom.

Komentiraj