Požar kod Orebića ponovno se razbuktao, kuće obranjene

Grgo Jelavic/PIXSELL

Jaka bura sinoć je oko 23,30 sati ponovno razbuktala požar u blizini Mokala kod Orebića te je preventivno 35 ljudi iz naselja evakuirano u privatne kuće u Trpnju, a prema posljednjim informacijama s terena, kuće su obranjene i stanje je pod kontrolom, javila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Požari kod Kule Norinske i u Konavlima su i dalje aktivni, a u tijeku je razmatranje slanja zračnih snaga na ta požarišta.

“To je bio pravi vulkan”

Uslijed jake bure ponovno se aktivirao požar kod mjesta Postup na Pelješcu. “Malo prije ponoći jak vjetar je ponovno digao požar na Pelješcu. Sve snage smo tamo prebacili, bilo je dosta teško stanje. Iako je bilo ugroze za kuće, prema informacijama koje ja imam požar nije došao do nijedne od njih. Jedna starija osoba bila je privremeno evakuirana i već je vraćena u svoju kuću. Što se tiče trenutnog stanja na požarištu, sada je stanje puno bolje. Saniraju se rubovi, nema više ni otvorene vrate”, izjavio je za Dalmaciju Danas glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

“Vatrogasci su odlično odradili svoj posao. To je bio pravi vulkan kada je planulo, nešto nevjerojatno. Vatra je došla ponovno sve do mora. Bura je još uvijek jaka i ostajemo dežurati kroz cijelu noć”, dodao je.

Komentiraj

Source:HINA i Nacional