Požar kod Čepikuća pod nadzorom, popodne gorjelo i na Konavoskim brdima

FaH/ Veljko MARTINOVIĆ/

Požar u naselju Čepikuće u općini Dubrovačko primorje je pod nadzorom, a tijekom noći požarište će čuvati 30-ak vatrogasaca, izjavio je u srijedu navečer vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović, dodavši da je popodne požar planuo i na Konavoskim brdima te kod Štedrice.
“Danas smo imali i jedan požar na Konavoskim brdima koji je pod nadzorom, ali i kod Štedrice koji je također pod nadzorom. Ovaj kod Čepikuća će noćas čuvati 30-ak vatrogasaca, a danas ga je gasilo njih 80-ak. Sutra ujutro ćemo vidjeti što će biti”, rekao je Simović.

Treći dan zaredom na prostranom požarištu Dubrovačkog primorja djelovala su danas dva kanadera. Kako su izvijestili iz MORH-a tijekom prethodna dva dana kanaderi su ostvarili oko 40 sati naleta izbacivši oko 1300 tona vode na požarište.

Na požarištu u Dubrovačkom primorju se od nedjelje s vatrenom stihijom svakodnevno borilo više od osamdeset vatrogasaca. Vatra je u utorak prijetila i kućama, no naporom vatrogasnih snaga požar je zaustavljen 300 metara od stambenih objekata. Opožareno je oko tisuću hektara.

Komentiraj