U petak oko 15 sati buknuo je požar šume i niskog raslinja na području Dubokog jarka, izvijestili su iz zagrebačkog Ureda za upravljanje uz hitnim situacijama. U priopćenju se navodi kako je na intervenciju izašlko 30 vatrogasaca sa 10 vozila.

Požar su pod kontrolu stavili profesionalni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe (11 vatrogasaca) uz pomoć dobrovoljnih vatrogasaca i opasnosti za stambene objekte i stanovništvo nema.

Dodaju i kako je jedan vatrgasac laše ozlijeđen, a liječničku je pomoć primio na mjestu događaja. “Kako se radi o lokaciji Gliboki jarek, u požaru se sporadično javljaju eksplozije streljiva koje je bilo razasuto po području nakon velike eksplozije vojnog skladišta Gliboki jarek 07.04.1994. godine. Zbog toga opožaranoj površini od cca 150 000 m2 se pristupa sa osobitim oprezom”, navodi se u priopćenju.

Uz vatrogasce, na terenu su i pripadnici zagrebačke policije, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Zagreb i dežurni timovi Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Komentiraj