Povremeni reprezentativac Južne Koreje potpisao za Slaven Belupo

Myong-Jin Koh je novi igrač Slaven Belupa s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2021. godine. Radi se o 31-godišnjem veznjaku koji u Koprivnicu dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Al Rayyanom.

U katarski klub je prešao iz Seoula u ljeto 2015. godine za odštetu od milijun eura te je u tom periodu odigrao 85 utakmica u kojima je upisao pet golova i šest asistencija. Prethodno je za Seuol odigrao čak 204 utakmice u kojima je postigao 13 golova i osam dodavanja.

Koh je upisao i pet nastupa za nacionalnu reprezentaciju, a posljednji datira iz ožujka 2017. godine.


Nakon potpisa ugovora za službene stranice Farmaceuta je rekao:

“Oduvijek mi je bio san igrati u Europi i zato sam jako sretan što sam stigao u Slaven Belupo. Najviše volim igrati na poziciji ‘šestice’ i ‘osmice’, to su moje prirodne pozicije, ali prilagodit ću se svemu što će trener od mene tražiti. Engleski pričam dobro tako da ću se lako sporazumjeti sa suigračima i nadam se da ću se što prije prilagoditi. Mogu obećati da ću svakodnevno davati sve od sebe i tako pokušati pomoći ekipi da dođe do željenih rezultata. Pozitivno me iznenadila količina agresivnosti i tehničkog znanja na treningu. Trebat će mi neko vrijeme da se prilagodim načinu igranja u Europi i Hrvatskoj koji je nešto drugačiji od onog na koji sam navikao, ali vjerujem da će to biti vrlo brzo. Jedva čekam zaigrati za Slaven Belupo.”

U ljetnom prijelaznom roku u koprivničkog prvoligaša su pristigli i Muzafer Ejupi, Goran Paracki, Tomislav Božić, Nemanja Glavčić, Antonio Ježina, Miloš Radivojević, Festim Alidema, Božo Mikulić i Karlo Lulić, a klubu više nisu Jean-Phillipe Mendy, Rodrigue Bongongui, Luka Menalo, Miloš Vidović, Zvonimir Šarlija, Ivan Dolček, Antun Marković, Ante Vrljičak, Matej Jelić, Jan Doležal, Dario Čanađija i Karlo Plantak.

Komentiraj