foto HINA / Denis CERIÆ /dc

Povratak Vrdoljaka na čelo HNS-a: “Žao mi je što sam dao ostavku”

Nakon završetka sjednice Središnjeg odbora HNS-a Predrag Štromar je potvrdio da se za predsjednika stranke ponovno kandidirao Ivan Vrdoljak.

“Središnji odbor je donio nekoliko bitnih odluka, a jedna od njih je da će se Sabor stranke održati 17.12. Od danas počinje postupak kandidiranja za sve funkcije u stranci. Osim onih koje smo kandidirali preko Središnjeg odbora, svatko ima pravo kandidirati se”, kazao je Štromar i pojasnio da se kandidatura mora predati 72 sata prije početka Sabora.

“Središnji odbor je prihvatio prijedlog Predsjedništva da se u najuži tim predlože sljedeći ljudi: Marija Puh za potpredsjednicu, za drugog potpredsjednika kandidiran je Ivan Gulam, za predsjednika Ivan Vrdoljak (bivši predsjednik HNS-a), a za zamjenika predsjednika kandidiran sam ja”, kazao je Štromar.

Novinarima je izjavu dao i sam Vrdoljak. Najprije se želio opravdati zašto je onaj dan dao ostavku. Rekao je kako je ta odluka bila emotivna te dodao kako mu svi govore da u politici ne bi trebalo biti emocija.

“Žao mi je što sam dao ostavku: Boli me glava kad pomislim da je HNS pričao jedno dobrih 100 da nema šanse da idemo s HDZ-om, jer sam tada vjerovao da nema šanse, nisam vjerovao da je moguće da će se HDZ i Most posvađati drugi put, nisam vjerovao da je moguće da će SDP i HSS potpisati strateški sporazum, niti da će o naših šest mandata ovisiti budućnost obrazovanja, gospodarstva, sedmih izbora po redu i milijarde kuna kuće će koštati hrvatske građane”, objasnio je Vrdoljak.

Komentiraj