POVRATAK U POLITIKU: George W. Bush se pridružuje kampanji brata Jeba

FaH

Bivši predsjednik SAD-a George W. Bush pridružit će se kampanji svog brata Jeba koji nastoji osigurati republikansku nominaciju za predsjednika SAD-a.

Bivši predsjednik Bush će se bratu pridružiti na skupu u Charlestonu u Južnoj Karolini gdje će se 20. veljače održati idući republikanski predizbori i gdje se Jeb nada oživjeti svoju kandidaturu u kampanji kojom je do sada dominirao milijarder Donald Trump.

Bush, bivši guverner Floride, u utorak je na predizborima u saveznoj državi New Hampshire završio na četvrtom mjestu s 11 posto glasova između senatora Teda Cruza i Marca Rubia. Oni se, zajedno s guvernerom Johnom Kasichom koji je bio drugi, bore da ih republikanski birači prepoznaju kao uvjerljivu alternativu Trumpu.
Bush je do sada bio vrlo diplomatičan pri spominjanju svoje obiteljske političke dinastije, koja ukljjučuje i njegovog oca, bivšeg predsjednika Goreggea HW Busha. Jeb je javno branio svog brata od političkih napada, istovremeno se distancirajući od baštine uglavnom nepopularnog Georgea koji je predsjedničku dužnost napustio s državom uvučenom u dva rata i financijsku krizu.
Njihova majka, bivša prva dama Barbara Bush, Jebovoj se kampanji pridružila u New Hampshireu a George W Bush je već sudjelovao u radijskoj reklami njegova brata.
Ankete pokazuju da javnost na starijega brat Busha, nakon što je sedam godina izbivao s glavne političke pozornice,  gleda naklonjenije nego kada je napuštao predsjednički položaj.
U radijskoj reklami koju je ovoga tjedna u medije pustio Jebov stožer, George W Bush svog brata hvali kao mirnog i postojanog vođu koji će “biti izvrstan vrhovni zapovjednik našoj vojsci”, što je poruka usmjerena mnogobrojnim veteranima i aktivnim pripadnicima vojske u Južnoj Karolini.

Komentiraj