POVRATAK KOŠARKAŠA Simon najavio odlazak, odluka o Petroviću uskoro

EPA/ROBERT GHEMENT

Hrvatska košarkaška reprezentacija vratila se u ponedjeljak u Hrvatsku, nakon sinoćnjeg ispadanja od Rusije u osmini finala Eurobasketa.

Dino Rađa u zagrebačkoj je zračnoj luci rekao da moraju razgovrati s izbornikom, a sve odluke objavit će na konferenciji za novinare. “Ja sam imao svoju šansu, pet prvenstava zaredom. Vrijeme je za nove dečke, sljedeće generacije”, rekao je 32-godišnji Kruno Simon i najavio svoj dlazak iz reprezentacije. Simon je dodao kako su sami krivi i ne mogu tražiti drugog krivca.

“U 24 sata se sve preokrenulo. Do te utakmice bili smo u uzlaznoj putanji, a onda mi je utakmica ispala iz kontrole. Nisam ni ja spavao, ima puno upitnika. Pobijedila je bolja i kvalitetnija momčad, mi nismo bili pravi”, rekao je Aleksandar Petrović novinarima, kako prenosi portal Index.

Najbolji hrvatski košarkaš i na ovom turniru bio je Bojan Bogdanović, koji je rekao da je Hrvatska jučer doživjela jako težak poraz, te dodao da su za njega krivi samo igrači. “Bit će jako teško izboriti Svjetsko prvenstvo. U grupi smo s Italijom, kasnije idemo na Poljake. Trebaju nam promjene, vidjet ćemo što mogu ovi igrači iz A-1 lige”, rekao je Bogdanović, a na pitanje o njegovoj budućnosti u reprezentaciji odgovorio je: “Ja sam tu i opet ću biti tu”.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]