Povratak Jessice Chastain na televiziju u remakeu kultne švedske serije

HBO je prikazao prve scene iz dugo očekivane mini-serije „Prizori iz bračnog života“ (Scenes from a Marriage) u kojoj glavne uloge imaju Oscar Isaac i Jessica Chastain. Radi se o remakeu istoimene seriuje iz 1973. godine koju je napisao i režirao Ingmar Bergman a glavne su uloge imali Liv Ullmann i Erland Josephson. Serija je opisivala bračni život para, od raspada do pomirbe i natrag. Remake verziju napisao je i režirao Hagai Levi koji se temom raspada braka bavio kroz pet sezona serije „Preljub“ (The Affair). Ova serija ponovo je udružila Jessicu Chastain i Oscar Isaaca koji su zajedno glumili 2014. godine u filmu „Godina nasilja“ (A Most Violent Year).

Bergmanova verzija serije imala je šest epizoda koja je kasnije pretvorena u trosatni film koji se prikazivao u kinima. On je ovu bračnu sagu temeljio na vlastitom životu uključujući i razdoblje od 1965. do 1970. godine kada je bio u braku sa svojom muzom, glumicom Liv Ullmann.

Prvotno glavna ženska uloga pripala je Michelle Williams ali ona je napustila ovaj projekt jer ga nije uspjela uklopiti u svoj gusti raspored. Nakon toga angažirana je Jessica Chastain kojoj će ovo biti prva velika televizijska uloga nakon što se na početku karijere povremeno pojavljivala u tv serijama ali u manjim ulogama. S druge strane, Oscar Isaac glumio je u tv seriji „Show Me a Hero” 2015. godine koja mu je donijela nominaciju za Zlatni globus.

Za snimanje ovog remakea najzaslužniji je Michael Ellenberg, bivši šef HBO odjela za dramske serije zahvaljujući kojem su na HBO-u prikazane serije „Westworld”, „Male laži” „Pravi detektivi“ i „Preostali”. On je godinama „gurao“ ovaj projekt i na kraju je on i snimljen.

Komentiraj