Povratak danske političke serije “Borgen”, snimati će se četvrta sezona

Danska televizijska serija „Borgen“ čije su se prve tri sezone prikazivale od 2010. do 2013. godine diljem svijeta, pa tako i na Hrvatskoj televiziji, ipak će dobiti i četvrtu sezonu. Kako je objavljeno, Netflix je potpisao ugovor s danskom javnom televizijom DR te će se prve tri sezone krajem godine prikazivati na ovom streaming servisu, što će biti uvod u snimanje nove sezone koja bi se trebala početi prikazivati 2022. godine. Prvo na DR-u a zatim i na Netflixu.

Radnja serije „Borgen“ vrti se oko Birgitte Nyborg (Sudse Babett Knudsen), danske premijerke, njezine stranke i spletkama u državnoj politici. Borgen (dvorac) je nadimak za Palaču Christiansborg koja je sjedište Danskog parlamenta, a autor četvrte sezone biti će, kao i do sada, Adam Price. Kako se navodi u službenom priopćenju, u četvrtoj sezoni gledatelji će pratiti život Birgitte Nyborg u njezinoj novoj ulozi, kao ministrice vanjskih poslova, dok se njezina šefica odnosa s javnošću Katrine Fønsmark vraća novinarstvu i to kao direktorica velike tv kuće.

„Borgen“ je jedna od prvih serija s neengleskog područja koja je doživjela međunarodni uspjeh, naročito nakon što se u Velikoj Britaniji prikazivala na BBC Four a u Americi na kablovskom kanalu Link TV. Uspjeh te serije utro je put i za mnoge druge skandinavske uspješnice.

Komentiraj