Povorke dječjih vrtića i mjesnih odbora obilježile treći dan Fašničke republike

Edin Tuzlak/KLINKA PR

Fašničke povorke još su jednom pokazale da su najzanimljiviji i najljepši dio Samoborskog fašnika i događaj koji uvijek budi veliki interes svih posjetitelja.

Treći dan slobodne Fašničke republike na Trg Fašničkih velikana privukao je veliki broj Samoboraca i gostiju Grada Samobora koji su došli vidjeti prve povorke 191. Samoborskog fašnika. Prvu povorku ovogodišnjeg fašnika činili su dječji vrtići, koji su predvođeni Srakom ponosno koračali samoborskim ulicama pokazujući raskoš svojih maski i svega što su pripremili za 191. Samoborski fašnik.

U povorci su sudjelovali: Dječji vrtić Izvor, Dječji vrtić Grigor Vitez, Dječji vrtić Osmijeh, Dječji vrtić Obzori, Dječji vrtić Mali prijatelji i Dječji vrtić Potočić.

Uz povorke dječjih vrtića, nedjelja je već tradicionalno predviđena za povorke mjesnih odbora i alegorijskih kola u kojoj su ove nedjelje sudjelovali: Gradska četvrt Južno naselje/Giznik–Anindol, Mjesni odbor Vrbovec te Mjesni odbor Domaslovec. Mjesni odbori su pred ispunjenim Trgom Fašničkih velikana pokazali najbolje od svojih maski, ali i običaja po kojima su poznati u samoborskom kraju.

Baš kao i prva dva dana i nedjelja je obilovala bogatim, glazbeno–zabavnim programom u kojem su prednjačila djeca i njihove zanimljive zabavne točke. Tako su se prvi na glavnu pozornicu popeli dječji zborovi, Pikići i Samoborček koji su lijepim glazbenim nastupima i recitacijama razveselili sve prisutne, dok je završetak programa za najmlađe obilježila predstava ‘Maša i prijatelji’ te plesni show Plesnog kluba Balans.

Završetkom dječjeg programa glavnu pozornicu okupirale su maskirane obitelji, koje su se borile za najbolje obiteljske maske. Uslijedio je nastup tamburaškog sastava ‘Skoro frajeri’ koji su zagrijali publiku da bi potpuno oduševljenje zavladalo dolaskom i nastupom Grobničkih dondolaša koji su u kratkom programu predstavili svoju bogatu tradiciju maskiranja i maske prepoznatljive u svakom dijelu Republike Hrvatske.

Glavna pozornica ponovo je bila poligon za dobru zabavu pa je uz glazbeni dio, svoj dio prostora dobio i Studio smijeha čiji su stand up komičari svojim humorom nasmijali i razveselili samoborsku publiku.

SBF_3013

SBF_2839

SBF_3051

SBF_3214

Komentiraj