POVORKA PONOSA Zatvara se centar Zagreba

Pixabay

Društveni i politički skup Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2017., šesnaesti po redu, održava se pod sloganom ‘Slobodan život počinje ponosom’.

Sudionici Povorke počet će s okupljanjem u 15 sati na Trgu Franklina Roosevelta (ispred Mimare). Proći će središnjim zagrebačkim ulicama i trgovima: Rooseveltovim trgom, Trgom maršala Tita, Frankopanskom ulicom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Nikole Jurišića, Draškovićevom ulicom, Šoštarićevom ulicom do Ribnjaka gdje će Povorka završiti javnim skupom i koncertom.

“Okupit ćemo se kako bismo poručile i poručili da je život kakav želimo – slobodan život”, kažu organizatori Pridea.

Povorci će se ove godine pridružiti i 15-ak veleposlanika koji borave u Zagrebu. U priopćenju koje su ovom prilikom poslali javnosti rekli su kako su se njihove zemlje, baš kao i Hrvatska, odmaknule od pogrešaka i predrasuda iz prošlosti te da svojim hodanjem u povorci iskazuju podršku zajednici koja i danas može postati žrtvom.

Okupljanje sudionika na Trgu Marka Marulića najavljeno je od 15 sati pa oko 15:30 sati postoji mogućnost kratkotrajnog preusmjeravanja tramvajskog prometa dijelom Savske ceste. Tramvaji će zaobilaziti dionicu od Vodnikove do Frankopanske ulice.

Neposredno prije polaska povorke, od 15:50 sati, očekuje se preusmjeravanje tramvajskog prometa sa središnjeg gradskog trga na Glavni kolodvor. Pritom će tramvajske linije 4, 11 i 12 voziti obilazno preko Draškovićeve, Ulice kneza Mislava, Trga žrtava fašizma, Zvonimirove, Šubićeve, Kvaternikovog trga i Maksimirske. Linija 14 vozit će preusmjereno Draškovićevom do Trga žrtava fašizma i nastaviti vožnju Zvonimirovom ulicom do Borongaja.

Za vrijeme preusmjeravanja tramvajska linija 14, autobusne linije 102 Britanski trg – Mihaljevac, 233 Mihaljevac – Markuševec i izvanredna autobusna linija 233A Mihaljevac – Bliznec, produžit će trasu od Mihaljevca do Kaptola te će u povratku prometovati preko Nove vesi do Gupčeve zvijezde i nastaviti Ksaverskom cestom do Mihaljevca. Autobusna linija 118 Trg Mažuranića – Voltino prometovat će skraćeno od 15:30 do 16:40 i to na relaciji od Voltinog do Ulice Božidara Adžije. Autobusi će sa stajališta u zoni Adžijine i Magazinske ulice polaziti 5 minuta kasnije u odnosu na uobičajeni raspored.

Također, zbog nemogućnosti prolaska uobičajenom trasom, turistički vlakić neće ostvariti polaske s Trga bana Josipa Jelačića u 16 i 16:40 sati.

Komentiraj