Povlači se Ravlićeva ‘Gurmanska kobasica’ zbog prisutnosti bakterije Listeria monocytogenes

Autor:

25.02.2017., Turija, Srbija - Svjetski poznata gastronomska manifestacija Turijska kobasicijada odrzava se 33. put u Turiji. Zvijezda manifestacije je kobasica dugacka 2033 metara, koju je prethodna dva dana pravilo osam majstora na celu sa turijskim mesarom Miroslavom Meduricem-Cikom. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Mesna industrija Ravlić iz Osijeka izvijestila je Ministarstvo poljoprivrede kako je u njihovom proizvodu ‘Gurmanska kobasica’, težine 622 g., datuma proizvodnje 21.1.2017. s rokom upotrebe do 7.5.2017. utvrđena bakterija Listeria monocytogenes.

Spomenuti se proizvod povlači iz trgovine. Proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Bakterija Listeria monocytogenes je patogeni mikroorganizam koji se prenosi hranom. Posebno su izloženi oboljenju stariji ljudi, trudnice, novorođenčad i odrasle osobe slabijeg imuniteta. Može se naći u hrani koja nije termički obrađena ili koja je kontaminirana iz okoliša. Preporuča se hranu dobra termički obraditi ili oprati prije konzumacije, objavila je Hrvatska agencija za hranu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)