Povjerenstvo za sukob interesa na sjednici odlučuje o Plenkoviću, Milanoviću, Mariću

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak održava sjednicu na kojoj bi trebalo donijeti odluke u predmetima pokrenutima protiv premijera Andreja Plenkovića i ostalih visokih dužnosnika, koji se odnose na načela djelovanja, ali se po njima nije postupalo jer ih je u drugom slučaju osporio Upravni sud.

Nakon šro je Visoki upravni sud poništio odluku izrečenu pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću zbog povrede načela djelovanja, predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković najavila je da će Državnom odvjetništvu uputiti prijedlog za izvanredno preispitivanje presude te odlučila da dok traje postupak o izvanrednom pravnom lijeku neće postupati ‘niti jednom radnjom’ u predmetima koji se odnose na načela djelovanja. O tome će i govoriti na početku sjednice.

Protiv premijera postupak je pokrenut zbog netransparentnog komuniciranja prema javnosti u slučaju donošenja lex Agrokor. Na dnevnom redu današnje sjednice su i potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, čelnik Mosta Božo Petrov i nekadašnja ministrica gospodarstva Martina Dalić, također zbog lex Agrokora.

Povjerenstvo bi na sjednici u petak trebalo donijeti odluku i hoće li pokrenuti postupak protiv Plenkovića zbog predlaganja u upravu Janafa Vladislava Veselice s kojim je navodno u prijateljskim odnosima, ali i protiv predsjednika Zorana Milanovića zbog spornog putovanja u Albaniju za koje je prvo rekao da je privatno, a potom da je službeno putovanje.

Komentiraj