Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odgovorilo Milanoviću: “Netočno.”

Odlično je što je ured predsjednika Republike objavio prepisku s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa, ali nisu točne njihove tvrdnje da je predsjednica Povjerenstva javno komentirala predmet putovanja predsjednika Republike u Albaniju, poručilo je danas Povjerenstvo.

Milanović objavio korespondenciju s Povjerenstvom za odlučivanje u sukobu interesa: “Ugrozili se vlastitu nepristranost”

“Povjerenstvo ističe da se kroz svoj rad uvijek zalagalo i promicalo transparentnost u radu tijela javne vlasti te u tom smislu objavu navedene dokumentacije ne smatra spornom”, stoji u njihovu današnjem priopćenju. “Povjerenstvo, međutim, ukazuje da su navodi o iznošenju stavova predsjednice Povjerenstva o navedenom predmetu netočni. Naime, predsjednica Povjerenstva je na medijske upite davala informacije o stanju predmeta, ali nije iznosila stavove o samom predmetu, a što je vidljivo iz snimki danih izjava”, priopćilo je Povjerenstvo.

Njegova predsjednica Nataša Novaković za N1 je ponovila kako Povjerenstvo “pozdravlja objavu komentara i dokumentacije. Borimo se za transparentnost i smatramo odličnom praksu da se dokumentacija objavljuje na mrežnim stranicama”, kazala je.

No, “ispada da smetamo svima, rekla bih”, komentirala je činjenicu da je Povjerenstvo jučer napao i predsjednik Republike, braneći čak do Povjerenstva i bivšu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, s kojim je inače proteklih dana u žestkoj osobnoj i političkoj zavadi.

Novaković je kazala kako u svakom predmetu iznosi činjenice, ali nikada svoje mišljenje. “Ne mogu ni imati mišljenje dok ne skupim sve informacije, a moje mišljenje nije u konačnici ni važno jer smo mi kolektivno tijelo i zajedno ćemo donijeti mišljenje. Ja komentiram što smo tražili od dokumentacije. Međutim, u samom predmetu nikada ne dajem niti sam davala svoje mišljenje o tome što mislim da se događa ili se događalo.”

Što se predsjednikovog puta u Albaniju tiče, dobili su dio dokumentacije koje smatraju relevantnom. “Što se Mljeta tiče, nismo o tome još raspravljali. Ako se pokaže potreba, otvorit će se i taj predmet. Ne smatramo da nas predsjednik treba pitati može li ili ne negdje putovati, to je naprosto pitanje javnosti i transparentnosti i onoga što mi dobijemo kao prijavu”, kazala je.

Komentiraj