Povjerenstvo utvrdilo nesklad u imovinskoj kartici Kuščevića

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa završilo je postupak provjere imovinske kartice bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, potvrđeno je u četvrtk za Dnevnik.hr.

Portal doznaje da je Povjerenstvo utvrdilo nesklad u imovinskoj kartici, ali zbog činjenice da je postupak prema zakonu zatvoren za javnost, više od toga ne mogu otkrivati.

Zaključak su poslali Kuščeviću na očitovanje. Bivši ministar uprave mora se očitovati u iduća dva tjedna, a ako ne uspije dokazati suprotno i sve opravdati – otvaraju postupak.

Podsjetimo, Kuščevića je Povjerenstvo počelo provjeravati na temelju neanonimne dojave o aferi s nekretninama. On tvrdi da su sve optužbe lažne te da je njegova jedina pogreška što nije upisao kuću u katastar.

Na početku afere malo se hvalio i rekao: “Pa tko će voditi računa, Bogu hvala, imam puno nekretnina i nije moguće sve to pratiti!” Kuščević je tada uvjeravao da je sve samo propust. Ipak, ovog je tjedna podnio ostavku na mjesto ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a te ponovno aktivirao svoj saborski mandat.

Komentiraj