Povjerenstvo predlaže pokretanje postupka o HDZ-ovcima, zbog povrede dužnosti

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici izvijestilo kako nisu dobili putne naloge koje su tražili od članova Vlade i predsjednika Sabora oko puta u Helsinki vladinim zrakoplovom.

Povjerenstvo raspravlja o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednika vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, bivše ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić te bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića.

Zbog nepotpunih informacija Povjerenstvo ne može odlučiti o pokretanju ili nepokretanju postupka o meritumu puta u Helsinki, međutim predlažu da se pokrene postupak zbog povrede dužnosti jer nisu dobili svu dokumentaciju.

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković kazala je kako Povjerenstvo nakon niza dopisa nije dobilo putne naloge za članove Vlade i HDZ-a za put u Helsinki.

HDZ tvrdi da je platio 85 tisuća kuna smještaja, puta i dnevnica, no ne pojašnjavaju kome, niti su dostavili putne naloge. Od dužnosnika koji su putovali vladinim avionom, neki su javili da im je putni nalog izdala Vlada, neki ministarstvo i tvrde – nije bilo na trošak državnog proračuna.

Komentiraj