Marko Lukunic/PIXSELL

Povjerenstvo otvorilo predmete o Vujčiću i Martini Dalić

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković u petak je za N1 kazala kako su otvoreni predmeti protiv guvernera HNB-a Borisa Vujčića zbog susreta s predstavnicima fonda Knighthead, te protiv Martine Dalić zbog njenog odnosa s tvrtkom Hanza Media, koja je objavila njenu knjigu.

Novaković je komentirala i rad Povjerenstva u 2018. godini. “Može se reći da je ovo bila intrigantna godina, obilježio ju je lex Agrokor i obimnost predmeta i broj dužnosnika vezanih uz taj slučaj. Obilježilo ju je isto tako i donošenje novog Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Što se tiče samog tijela, nemam neki osjećaj da smo dobrodošli, ali osjećam se kao strano tijelo”, rekla je predsjednica Povjerenstva.

O ministru uprave Lovri Kuščeviću kaže da nema komunikaciju od lipnja ove godine. “ovjerenstvo definitivno nije izašlo iz okvira. Što se tiče zakona, nama je nejasno gdje je, je li kod premijera ili na doradi u Ministarstvu uprave. Ako je na doradi, bilo bi dobro da se pozovu članovi Povjerenstva i pitaju treba li doraditi zakon pa da ga doradimo”, poručila je.

Komentiraj