Jurica Galoic/PIXSELL

Povjerenstvo otvorilo predmet u slučaju Gorana Marića

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u ponedjeljak je, nakon radnog sastanka, odlučilo pokrenuti predmet u slučaju ministra državne imovine Gorana Marića, doznaje N1.
Povjerenstvo će provjeriti koja je bila uloga ministra u prodaji vile u kojoj je boravio bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. Vila je prodana tvrtki Zvonka Šarića s kojim je ministar u prijateljskim odnosima i od kojega je kupio kuću u Živogošću. Ako će biti potrebno, Povjerenstvo će od ministra Marića zatražiti očitovanje i nakon toga odlučili hoće li protiv njega pokrenuti postupak.
Predmet je Povjerenstvo otvorilo nakon članka u tjedniku Globus, koji ga proziva da je u imovinskim karticama prijavio višestruko nižu vrijednost kuće u Živogošću od današnje tržišne vrijednosti i one koju je imala 2012. kad ju je kupio. Ono što je problematično je razlika u površini te nekretnine u imovinskim karticama iz 2013. i 2016., a i činjenica da je ovu i druge nekretnine Marić kupio od Zvonka Šarića, čija je tvrtka Sjajna svjetlost na natječaju njegova ministarstva kupila vilu u Grškovićevoj ulivci u Zagrebu, koju je do izmjena zakona koristio bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.
Minstar je potvrdio da je od Šarića kupovao nekretnine i da su u prijateljskim odnosima, ali demantira da je radio bilo što nezakonito ili da je Šariću na bilo koji način pogodovao.

Komentiraj