Povjerenstvo otvorilo predmet o Lovri Kuščeviću

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet o ministru uprave Lovri Kuščeviću, temeljem neanonimne prijave, javlja u ponedjeljak N1.

Povjerenstvo je i prije krenulo u provjeru imovinske kartice ministra Kuščevića, nakon afere s nekretninama koja već danima puni medijske stupce.

Podsjetimo, ovih su dana mediji otkrili kako Kuščević u Nerežišćima ima kuću koju uredno iznajmljuje preko Booking.com-a, iako uopće nije upisana u katastru, te je kako mu nije nimalo neugodno zbog tog propusta. A u međuvremenu je otkrivena još jedna kuća u vlasništvu Kuščevića koja se u katastru još uvijek vodi kao pašnjak s cestom.

Sam Kuščević u nedjelju je za Dnevnik NoveTv kazao da su optužbe protiv njega lažne. “Radi se o konstrukcijama, montažama, hrpi lažnih dokumenata, netočnih fotomontaža koje se puštaju u medije, recikliranju teme iz 2009. godine kad sam bio općinski načelnik Nerežišća. Detaljno sam o tome izvještavao i PNUSKOK. Sve sam 2009. objasnio. I legalnost i porijeklo imovine”, rekao je, između ostalog ministar uprave.

Komentiraj