Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u ponedjeljak je održalo radni sastanak, na kojem su se razmatrale prijave protiv premijera Andreja Plenkovića, ministra financija Zdravka Marića te čelnika Mosta, Bože Petrova.

Iz Povjerenstva su za N1 komentirali kako je donesena odluka da se u predmetu protiv Zdravka Marića obnovi postupak. “Donesen je i zaključak da će se novootvoreni predmet povodom prijave protiv dužnosnika Zdravka Marića, zaprimljene u petak 24. kolovoza 2018.g., spojiti na navedeni predmet”, poručili su.

U predmetu protiv Andreja Plenkovića, Povjerenstvo ističe kako je novootvoreni predmet protiv premijera zaključkom spojen na postojeći predmet, u kojem su već poduzete radnje vezane za pribavljanje potrebne dokumentacije.

Zbog prijave protiv Bože Petrova, Povjerenstvo je otvorilo novi predmet. “Povjerenstvo je danas otvorilo predmet i u odnosu na dužnosnika Davora Božinovića, ministra unutarnjih poslova, s obzirom na moguću nepodudarnost podatka dostavljenih Povjerenstvu u predmetu P-188/16 koji se vodio protiv dužnosnika Zdravka Marića i podataka objavljenih u medijima o istim činjenicama”, naveli su iz Povjerenstva.

Komentiraj