Davor Javorovic/PIXSELL

Povjerenstvo će izvijestiti Tolušića o načinu upisa nekretnina u karticu

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa na službenim stranicama objavilo je dnevni red za petak, na kojem je, među ostalim, i davanje mišljenja ministru Tomislavu Tolušiću vezano za njegov upit o načinu na koji bi određene nekretnine trebao navesti u imovinskoj kartici.

“Obavještavamo Vas da je dužnosnik Tomislav Tolušić u ponedjeljak, 6. svibnja, kontaktirao Povjerenstvo telefonskim putem, a zatražio je i pisanim putem mišljenje o načinu na koji bi trebao određene nekretnine navesti u imovinskoj kartici. Povjerenstvo će dužnosniku dati mišljenje na sjednici koja će se održati u petak, 10. svibnja ove godine. Dnevni red objavljen je na mrežnim stranicama Povjerenstva”, navode iz Povjerenstva, prenosi N1.

Dodali su kako nemaju evidentirano da je dužnosnik u nekom prethodnom razdoblju, odnosno prije podnošenja izvješća o imovinskom stanju od 5. listopada 2018.g. u kojem je naveo kuću u Virovitici, tražio mišljenje Povjerenstva koje bi se odnosilo na način popunjavanja imovinske kartice.

Podsjetimo, portal Telegram otkrio je kako ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u imovinsku karticu nije upisao točnu kvadraturu svoje kuće u Virovitici. Tolušić je u karticu upisao kako njegova kuća u Virovitici ima 165 kvadrata, no u prijepisu posjedovnog lista kojeg izdaje Državna geodetska uprava stoji kako je veličine 330 metara četvornih. Na istom se zemljištu nalazi još jedna kuća veličine 121 četvornog metra, koju ministar Tolušić nije prijavio, jer tvrdi da se radi o ‘pomoćnom objektu kojeg ne treba prijaviti’. Ipak, Telegram navodi kako taj ‘pomoćni objekti’ ima staklena vrata i ugrađenu klimu, te se očito radi o kući u kojoj se može živjeti.

Novinarima je u utorak ispred zgrade Vlade kazao kako misli da je napravio sve po pravilima i priopisima. “To je jedna kuća, možete doći vidjeti. Ja sam mislio da trebam napisati neto kvadraturu u kojoj živim. Uredno sam prijavio sve što smo napravili, u projektu piše što je glavna kuća, a što pomoćni objekt”, rekao je Tolušić. Na novinarsko pitanje što radi u tom pomoćnom objektu, ministar je odgovorio da – roštilja.

Telegram je otkrio i kako je kuću gradila tvrtka koja je često dobivala poslove u Virovitičko-podravskoj županiji, pa i u vrijeme kada je Tolušić bio župan. Zbog tvrtke Građevinsrstvo Horvat Povjerenstvo je jučer otvroilo predmet.

Komentiraj