Povjerenik NFL-a ohrabruje klubove da angažiraju Kaepernicka

Povjerenik američke profesionalne lige u američkom nogometu NFL izjavio je kako bi želio vidjeti Colina Kaepernicka (32), koji je već četiri godine izvan lige zbog javnog iskazivanja svog nezadovoljstva zbog pretjerane uporabe sile od strane policije prema tamnoputom stanovništvu, pononvno u ligi te kako ohrabruje klubove da ga angažiraju.

“Slušajte, ako on želi nastaviti svoju karijeru u NFL-u, tada očito mora pronaći klub koji ga želi angažirati. Ja podržavam i ohrabrujem svaki klub u donošenju takve odluke. Ako on više neće igrati, tada ga pozivam da sjedne s nama za stol i pomogne nam, vodi nas kako bismo donijeli bolje odluke vezane za stvari koje se moraju učiniti u našim zajednicama. Već smo ga i ranije pozivali te želimo da se svi osjećaju dobrodošli na takvim sastancima na kojima se treba pozabaviti kompleksnim i teškim problemima koji su prisutni već dugo vrijeme. Nadam se kako smo sada svi posvećeti tome da učinimo dugotrajne i značajne promjene”, kazao je Goodell u gostovanju u ESPN-ovoj emisiji “Povratak sporta”.

Kaepernick, koji je predvodio San Francisvco 49-erse do nastupa u “Super Bowlu” 2013. godine u kojemu su izgubili od Baltimore Ravensa 31-34, tijekom pripremnih utakmica u ljeto 2017. započeo je svoj protest protiv policijske brutalnosti klećanjem tijekom intoniranja himne prije početka utakmice. Zbog toga su 49-ersi raskinuli ugovor s njim, a niti jedan ga klub potom nije želio angažirati.

Kaepernick je potom tužio ligu, a prošle godine je ta tužba riješena nagodbom.

Neke bivše i sadašnje zvijezde NFL-a pozvale su ligu da se ispriča Kaepernicku zbog odnosa prema njemu.

Komentiraj