Povijest pariškog koncept butika Colette u dokumentarcu

Screenshot YouTube

Dokumentarni film o jednom od najpoznatijih koncept butika, Colette, će uskoro biti predstavljen na stream platformama, piše france24.com.

Redatelji Hugues i Eliane Lawson-Body su za modnu javnost predstavili događanja u prodavaonici tijekom posljednjih nekoliko mjeseci rada, tj. prije službenog zatvaranja 2017. godine. Osim poznatih osoba i događanja, u dokumentarcu je kratko predstavljena dvadesetogodišnja povijest prvog većeg modernog pariškog koncept butika na adresi 213 rue Saint-Honoré. Inspiracija za film im je bila “ljudska strana priče”. Oni, koji su posjećivali ovu modnu adresu pričaju kako se činilo da se tijekom ljeta tamo “održava tjedan mode”.

Colette Roussaux te suosnivačica i kreativna direktorica Sarah Andelman govore kako je upravljanje prodavaonicom tijekom 20 godina bilo vrlo uzbudljivo razdoblje. Na 700 m² se osim modnih kreacija moglo uživati u prostoru knjižare i kafića. Posebno su ponosne što su ostvarile suradnju s mnogim dizajnerima  iz cijelog svijeta, pogotovo iz Japana.

Komentiraj