Povijesno finale US Opena, Emma Raducanu i Leylah Fernandez igraju za Grand slam trofej

U finalu ženskog turnira US Opena igrat će 19-godišnja Leylah Fernandez i 18-godišnja Emma Raducanu. Bit će to prvi puta od 1999. godine i finala u kojem su zaigrale Serena Williams i Martina Hingis da se u zadnjem meču nađu dvije igračice mlađe od 20 godina!

Britanka Emma Raducanu (WTA 150.) je prva ikada koja je iz kvalifikacija ušla u finale, i na tom putu nije izgubila ni jedan set. Uz to, Raducanu je prva Britanka u finalu Grand slam turnira nakon 44 godine i Virginije Wade koja je 1977. osvojila Wimbledon, a ujedno je i najmlađa finalistica na Grand slam turniru od Marije Šarapove koja je 2004. godine osvojila Wimbledon.

U polufinalu je mlada Britanka pobijedila Mariju Sakkari, 17. igračicu svijeta, a u subotu će igrati ne samo za svoj prvi Grand Slam, nego za prvi uopće trofej na WTA touru.

Leylah Fernandez (WTA 73.) je do finala imala jače suparnice, pobijedila je dvije bivše pobjednice ovog turnira i igračice broj 1, Naomi Osaku i Angelique Kerber, te igračice na mjestu broj 5, Elinu Svitolinu, i broj 2, Arinu Sabalenku.

Roditelji Eme Raducanu su otac Rumunj i majka Kineskinja, a Leyle Fernandez otac Ekvadorac a majka je dijete Kanađanina i Filipinke.

Finale se igra u subotu navečer od 22 sata.

Komentiraj