Povijesni događaj. Ivana Martinčić glavna sutkinja u srazu Gorice i Hrvatskog dragovoljca

Hrvatski nogometni savez danas je objavio delegirane službene osobe za program 8. kola Hrvatski Telekom Prve lige koje se igra od petka 10. rujna do nedjelje 12. rujna.

Povijesnom trenutku u elitnom razredu hrvatskog nogometa svjedočit ćemo u prvoj utakmici programa kada će u Velikoj Gorici okršaj trenuto petoplasirane Gorice i posljednjeplasiranog Hrvatskog dragovoljca u ulozi glavne sutkinje odraditi Ivana Martinčić.

Tridesetšestogodišnjakinja iz Koprivnice tako će postati prva djeliteljica nogometne pravde kojoj je pripala uloga glavne sutkinje u Prvoj HNL, a u elitnoj državnoj premijeri asistenti će joj biti Goran Pataki iz Đakova i Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta.

Martinčić u kategoriji UEFA sutkinja već nekoliko godina ima elitni status, a Hrvatski nogometni savez se na službenim stranicama povodom odluke povjerenika za suđenje Ivana Novaka pohvalio i činjenicom da krovna domaća nogometna kuća “postaje dio elite jer se još samo četiri europske države, Francuska, Češka, Wales i Ukrajina, mogu pohvaliti činjenicom da u prvom stupnju natjecanja sude žene”, uz napomenu da je ovo “zoran primjer pravca kojim ide hrvatski nogomet, u duhu zajedništva, jednakosti i napretka”.

Do sada je Koprivničanka iskustvo u Prvoj HNL stjecala u ulozi četvrte sutkinje, što je imala priliku biti ukupno četrnaest puta od premijernog nastupa u sezoni 19/20 pa do posljednjeg delegiranja u prošlom kolu i okšraja Šibenika i Istre 1961. U Drugoj HNL je tijekom karijere ulogu glavne sutkinje odradila u dvanaest utakmica, od čega šest u protekloj sezoni.

Kompletna lista delegiranih službenih osoba za program 8. kola HT Prve lige:

Ljestvica

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentiraj