EPA/FRANK RUMPENHORST

POVIJESNA UTAKMICA Kosovo otvara kvalifikacije protiv Finske, ali još ne zna koje sve nogometaše ima na raspolaganju

Nogometna reprezentacija Kosova danas će odigrati povijesnu, prvu natjecateljsku utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji protiv Finske, ali još uvijek ne znaju na koje igrače mogu računati. Naime, FIFA još uvijek nije potvrdila koji nogometaši mogu nastupiti za Kosovo, a koji ne.

Kosovo je, podsjeća BBC, proglasilo neovisnost od Srbije 2008. godine, a postalo je članom FIFA-e u svibnju ove godine. Neki igrači koji su dosada nastupali pod drugim zastavama, zatražili su da nastupe za Kosovo.

“Još uvijek ne znamo mogu li šestorica igrača nastupiti”, rekao je Albert Bunjaki. “Igrač i su vrlo motivirani i jedva čekaju utakmicu”, dodao je. Šestorica igrača ‘pod upitnikom’ su: Amir Rrahmani (jedan nastup za Albaniju), Valon Berisha (19 nastupa za Norvešku), Alban Meha (7 nastupa za Albaniju), Herolind Shala (5 nastupa za Albaniju), Milot Rashica (2 nastpa za Albaniju) i Samir Ujkani (20 nastupa za Albaniju).

Komplicirana politička situacija na Kosovu primorala je neke nogometaše da nastupaju pod drugim zastavama, među kojima su Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka (Švicarska), Shefki Kuqi (Finska) i Lorik Cana (Albanija).

Xhaka je u otvorenom pismu prošlog tjedna objavio kako će nastaviti igrati za Švicarsku.

Komentiraj